Osnovano prvo udruženje proizvođača solarnih kolektora u BiH

Velika nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti vas da je, kao rezultat inicijative projektnih aktivnosti, nakon 9 mjeseci rada, registrovano i PRVO udruženje proizvođača solarnih kolektora u BiH pod nazivom " Udruženje EkoSolar".

Udruženje je nastalo na inicijativu Partnera kao implementatora projekta "Solarna energija kao budućnost održivog razvoja". U projektu učestvuje 20 firmi iz BiH čiji je osnovni cilj uspostavljanje održive proizvodnje solarnih kolektora i instalacija/montaža što većeg broja solarnih sistema sa namjerom povećanja korisnika solarne energije u BiH.

Pronalazeći zajednički interes koji se ogleda u povoljnijim nabavnim cijenama, jedinstvenom certifikatu za patent solarnog kolektora, zakonskoj regulativi, kvalitetnijem pristupu potencijalnim klijentima i mnogo drugih prednosti, naši proizvođači (učesnici projekta) su jednoglasno prihvatili članstvo u prvom udruženju proizvođača solarnih kolektora.

Udruženje EkoSolar je registrovano u Tuzli. Predsjednik Udruženja je Edin Majdančić, zaposlenik u firmi RES DOMINO d.o.o. Kalesija (proizvođač solarnih kolektora). Udruženje trenutno ima 20 članova, i otvoreno je za nove članove. Pored gore navedenog, cilj udruženja je i pružanje drugih usluga iz oblasti solarne energije, kao što su: edukacije, radionice, obuke, promotivne aktivnosti, širenje svijesti o prednostima korištenja solarne energije i slično.

Formiranje udruženja predstavlja veliki uspjeh za projekat "Solarna energija kao budućnost održivog razvoja" jer će omogućiti našim proizvođačima očuvanje uspostavljene proizvodnje solarnih kolektora.

Kontakt informacije:

E-mail adresa: 
udruzenje-es@hotmail.com

Adresa:
Stupine B/7 M.M.Dizdara 44
75 000 Tuzla
Bosna i Hercegovina